Afgestemd op de individuele behoeften

Nieuwe leerlingen

Welkom op het Dijk en Waard College!

Het Dijk en Waard College geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 15 tot 18 jaar. Dit is een rustige, overzichtelijke school met ongeveer negentig leerlingen. Je krijgt hier onderwijs dat speciaal is afgestemd op jouw doelen en behoeften. Ook helpen de docenten je graag als je moeite hebt met de lessen door bepaald gedrag. We kijken samen naar wat er wél mogelijk is en naar jouw ambities: wat wil je graag worden? Hoe kunnen we dat regelen? Zo haal je stap voor stap het beste uit jezelf! Daardoor groeit je vertrouwen en krijg je meer zin in school. Na deze school kun je verder leren aan een vervolg-mbo-opleiding of krijg je een fijne baan.

Fijn & veilig op school

Wij vinden het belangrijk dat jij je fijn en veilig voelt op school. Dan kun je je het makkelijkst concentreren op je schoolwerk. Daarom werken we met vier kernwaarden in de klas, in en om de school en op je stageadres. Dit zijn onze kernwaarden:

  • Respect
  • Veiligheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Resultaat

Aan de hand van deze kernwaarden maken we met elkaar afspraken over gewenst positief gedrag. Die afspraken vind je duidelijk op posters in de school terug en de docenten helpen je eraan herinneren.

 

Lees verder: Onze arrangementen

 

24-05-2024

 

Helaas is het niet meer mogelijk om een oriënterend gesprek in te plannen voor de zomervakantie.Wij kunnen u wel op een wachtlijst plaatsen voor een oriënterend gesprek na de zomervakantie.

Indien u het formulier ‘Aanvraag oriënterend gesprek’ voor ons invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Vraag een oriënterend gesprek aan